dimecres, 21 d’abril del 2010

Preparant el 23 d'abril: diada del llibre

Acabe de tornar de la 41 Fira del Llibre de València situada als Jardins del Reial (o de Vivers), com es fa els darrers anys. Hi havia poc ambient aquesta vesprada, segon dia de fira. La idea de traure anualment el llibre al carrer és una manera de convidar la gent a participar de les presentacions massives de novetats editorials, de conéixer els autors i les autores valencianes i forasteres, una forma més barata d'accedir als títols que volíem comprar fa temps i durant aquestes dues setmanes ho podrem fer mentre passegem i ens prenem un refresc en aquest escenari relaxant. El 10% de descompte ja paga la pena en aquesta època de crisi persistent.
Doncs, a més de la Fira, aquest divendres 23 d'abril se celebra la diada de Sant Jordi, una tradició que va introduir el regal d'un llibre i d'una rosa a Catalunya i Aragó anys abans de la implantanció internacional com a jornada del llibre i dels drets d'autor. La presentació que he incrustat més avall ens explica l'origen de la celebració i repassa alguns noms d'escriptores valencianes, mallorquines i catalanes que han escrit i escriuen formidablement en la nostra llengua i sobre tots els gèneres literaris. El professor Francesc Gascó, que ja ens va cedir el power point del 8 de març, ens regala ara la seua forma de celebrar en clau femenina la festa de Sant Jordi.
Sense oblidar la rosa, per què no ens acostem a conéixer alguna d'aquestes autores i ens delitem amb un llibre seu? Pot ser un gran descobriment. Ja ens ho conteu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar-nos el teu comentari.