dimarts, 5 de gener del 2010

Isabel Allende relata històries de passió

L'excel·lent escriptora i activista Isabel Allende parla durant 18 minuts  sobre dones, ceativitat, la definició de feminisme i, per descomptat, de passió. Ho fa en una breu conferència en anglés -amb subtítols que podeu escollir en castellà-, que ella titula "Històries de passió": la passió i la força de les dones en situacions desfavorables arreu del món, que han sabut eixir endavant i alliberar-se de l'opressió i l'abús que les societats patriarcals han originat sobre elles.

Com a novel.lista i escriptora de memòries, Isabel Allende escriu de vides apassionades, inclosa la seua. Nascuda en una família xilena amb llaços polítics, es va exiliar als Estats Units a la dècada de 1970 -un esdeveniment que, en la seua opinió, la va crear com a escriptora. La seua veu barreja la narrativa d'escombrat amb tocs de realisme màgic, les seues històries són romàntiques, en el millor sentit de la paraula. Les seues novel·les són La Casa dels Esperits, Eva Luna i Contes d'Eva Luna, i els seus darrers llibres, Inés de la meua ànima i La suma dels dies (la suma dels nostres dies). No us oblideu de la seua trilogia d'aventures per a joves lectors - Ciutat de les Bèsties, El Regne del Drac d'Or i El Bosc dels Pigmeus.

Com a escriptora de memòries, ha abordat la seua visió de la pèrdua de Xile en El meu País Inventat. Commovedora, ha relatat
a la seua filla la història de la seua vida en Paula. El seu llibre Afrodita: Una Memòria dels Sentits el podem trobar en dues seccions diferents d'una llibreria: Eròtica i Llibres de cuina. Actualment realitza un gran treball comunitari: La Fundació Isabel Allende col·labora amb organitzacions no lucratives a la zona de la Badia de San Francisco i a Xile per a capacitar i protegir les dones i les xiquetes, perquè ella entén que la capacitació de les dones és l'únic camí cert per a la justícia social i econòmica.

Paga molt la pena que escolteu -i llegiu subtitulat- el discurs tan amé i apassionant d'Isabel Allende, reclamant un món dotat d'energia femenina per a fer-lo bo, no millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar-nos el teu comentari.